Förstärker IOT-utbudet

Teliasonera investerar i Springworks

Teliasonera förvärvar en 30-procentig andel i IOT-företaget Springworks.

Publicerad Uppdaterad

– Med Springworks erfarenhet, know-how och teknik kan vi erbjuda nya funktioner som är relevanta för företag som utvecklar Internet of Things-lösningar (IOT-lösningar) i alla industrier, säger Hans Dahlberg, chef för Teliasonera Global M2M Services.

Springworks har varit tidiga med att utveckla smarta gränssnitt för IOT-lösningar, exempelvis mobila appar och webbaserade användargränssnitt. Springworks har också utvecklat en molnbaserad dataanalysplattform för IOT-lösningar, vilken låter företag analysera den stora mängden data som samlas in via sensorer.

– Investeringen gör det möjligt för oss att fortsätta utveckla och förbättra våra tjänster. En annan fördel är att vi nu har tillgång till Teliasoneras nätverk av partners och kunder runt om i världen, vilket kan hjälpa oss att fortsätta växa och utöka vår internationella närvaro, säger Erik Ramberg, vd för Springworks.

IOT-marknaden i Norden beräknas växa med 23 procent tills 2018 och då omsätta 9,1 miljarder euro, enligt Teliasonera.

Springworks kommer att delta på IOT-eventet Internet of Everything For Real den 17 Juni i Stockholm. IOE For Real anordnas av Mobilbusiness.