Annons

Fler letar

Tile köps av appen Life360 – utökar sitt nätverk med tio gånger

Hitta pryl-företaget Tile har meddelat att de kommer att köpas upp av Life360, appen som bland annat erbjuder ängsliga föräldrar möjligheten att spåra sina barn.

Publicerad Uppdaterad

Företaget Life 360 har meddelat att man inlett en affär för att köpa upp Tile, som ligger bakom ett fristående (det vill säga inte knutet till vare sig Android eller Apple) "hitta min pryl"-nätverk. Köpet kan tolkas som ett svar på Apples och Samsungs intåg på Tiles område. Förutom Tiles egna brickor så finns deras teknik inbygd i ett femtiotal olika produkter, som inte tillverkas av dem själva. Det gäller till exempel hörlurar från Skullcandy, Fitbit-enheter samt datorer från HP och Dell. 

Life360 är ett företag som tillhandahåller en tjänst för den som vill hålla reda på var ens familjemedlemmar eller vänner är, via telefonen. Det är en app som har olika abonnemang där grundfunktionen är att hålla koll på familjen. Främst, så klart, riktad till ängsliga föräldrar som vill veta om deras barn är i skolan, har kommit hem eller är någonstans där de inte bör vara. På det sättet är den alltså snarlik Apples motsvarighet appen Hitta i Ios. Appen Life360 kan också användas för att följa dina barns trafikvanor, det vill säga du kan se hur fort de kör, var de stannar (så klart) och om de använder telefonen medan de kör. 

Resultatet av affären (som pengamässigt verkar handla om 205 miljoner dollar) är att Tile nu får tillgång till Life360s nätverk av användare, vilket utökar deras nätverk tiofalt. Det gör så klart deras produkter än mer användbara då det går snabbare att hitta saker man tappar bort. För den som inte är införstådd med vad Tile är så är det alltså en liten bricka som kommer i olika storlek och format och som kan fästas på olika saker du vill hålla koll på. De prylarna kan sedan lokaliseras av andra användare av Tilenätverket via bluetooth. På så sätt kan du återfå dina borttappade prylar. Det senaste året har både Samsung med Galaxy Smarttag och Apple med sina Airtags givit sig in på samma marknad och då med fördel av att ha en stor användarbas, eftersom det förenklar när prylarna ska hittas. 

För Life360s del handlar det om att få tillgång tillgång till teknik som gör att de kan lägga till ytterligare tjänster i sin portfölj. Appen kommer att kunna hålla reda på dina barn, din partner, dina nycklar, din plånbok och efter att de tidigare i år även köpt företaget Jiobit också dina husdjur och småbarn.

Tile kommer att fortsätta verka självständigt under deras nuvarande VD CJ Prober.

Källa