Presskonferenser, presskonferenser, presskonferenser

Tillverkarna som lanserar på Mobile World-mässan

Det är mer än en månad kvar till Mobile World Congress, men redan nu vet vi flera tillverkare som kommer att lansera nya mobiltelefoner på mässan.

Publicerad Uppdaterad

Mobile World Congress i Barcelona är årets största mobilmässa, och den drar igång måndag den 26 februari. De stora mobiltillverkarna brukar ägna dygnet innan dess att lansera nya mobiltelefoner, för ingen vill ju börja mässan med olanserade prylar i montern. Redan nu vet vi tre tillverkare som troligen kommer att lansera nya toppmodeller.

Huawei

Vi har fått inbjudan till en lansering som hålls av Huawei klockan 14.00 på söndag den 25 februari. Det är samma tid som förra året då företaget lanserade P10 och P10 Plus. I år har man bokat en ännu större lokal för lanseringseventet, så vi kan utgå att vi kommer att få se uppföljare till dessa två telefoner, och inte bara någon mellanklassmobil eller surfplatta.

Samsung

Samsung har redan i förväg aviserat att man kommer att visa upp Galaxy S9 på Mobile World Congress. Man har inte skickat ut några inbjudningar till presskonferenser ännu, men traditionellt brukar Samsung hålla sin konferens på söndagkvällen den 25 februari, och det kan vi förmodligen räkna med i år med.

Sony

Sony brukar hålla sin presskonferens i sin monter strax innan mässan öppnar på måndagen, och man har börjat bjuda in gäster dit redan nu. Vi vet inte säkert om Sony kommer att visa upp någon toppmodell, men de senaste två åren har man gjort det, och dessutom lanserade man sina nya mellanklassmodeller redan på CES-mässan i Las Vegas förra veckan, så vad annars skulle det kunna vara man visar upp? Ett förhandsrykte talar om en ny toppmodell med 4K-skärm och chipsetet Snapdragon 845 som börjar säljas i juni.

Tveksamt LG, kanske Nokia

LG brukar också lansera på Mobile World, men i år talas det om att G7 byggs om från grunden i sista stund och att företaget kanske inte kommer att lansera någon toppmodell bara för att det är mässa. Förra året lanserade HMD Global sina första Nokia-smartphones, och vi kan nog räkna med att de har nya modeller att visa upp. Men här har vi ännu ingen konkret information att komma med.

Källa