Annons

Apple

Tim Cook lugnar anställda efter USA-val

I ett internt meddelande ber Apples vd Tim Cook de anställda att samla sig efter det bittra presidentvalet i USA.

Publicerad Uppdaterad

Världen vaknade till en ny världsordning och för närvarande är det ingen som vet vad Donald Trumps presidentsvalvinst kommer att innebära i praktiken för USA och för omvärlden. Det finns dock en vida spridd oro kring de eventuella negativa ekonomiska konsekvenser som Trumps protektionistiska vallöften och uppbrott av handelsavtal kan innebära om de införlivas. USA är idag ett splittrat land, med en stor del av befolkningen delade i vitt skilda läger. Det påverkar självklart arbetsplatser som Apple. För att stävja interna konflikter så har Apples vd Tim Cook gått ut med ett internt meddelande till de anställda där han manar till sammanhållning. 

”Vi har en stor mångfald bland våra anställda, som innefattar anhängare av båda kandidaterna. Oavsett vilken av kandidaterna vi stödjer som individer, så det enda sättet för oss att gå vidare, är att gå vidare tillsammans. Jag minns något som Dr Martin Luther King Jr sade för 50 år sedan: ’Om du inte kan flyga, spring. Om du inte kan springa, gå. Om du inte kan gå, kryp, men vad du än gör så måste du fortsätta att röra dig framåt.’ Det är råd som är tidlöst och det är en påminnelse om att vi bara gör ett bra jobb och förbättrar världen genom att röra oss framåt."

Medan det finns en diskussion idag kring den osäkra framtiden, så kan ni vara trygga i att Apples kompassriktning inte har förändrats. Våra produkter för samman folk överallt, och de är verktyg för våra kunder så att de kan göra fantastiska saker för att förbättra sina liv och världen som helhet. Vårt företag är öppet för alla, och vi hyllar mångfalden i våra team här i USA och runt om i världen – oavsett hur de ser ut, var de kommer ifrån, hur de tillber eller vem de älskar. Jag har alltid sett Apple som en stor familj och jag uppmanar er att ta kontakt med era medarbetare om de känner sig ängsliga”, skriver Cook i meddelandet som publicerats av Buzzfeed. 

Du kan läsa Tim Cooks meddelande i sin helhet genom att följa länken nedanför den här artikeln.

Källa