Iphone

Tim Cook: Man ska inte slösurfa med Iphone

I en intervju har Tim Cook uttalat sig om vad han tycker at man ska göra med en Iphone och vad man inte bör göra. Vad tycker du?

Publicerad Uppdaterad

Vid en resa till New York har Apples VD Tim Cook i intervjuer pratat om vikten av att ta utmaningar kring mental ohälsa på allvar. Han pratade bland annat om appen Shine som erbjuder personanpassad meditation och event för medlemmar som ett bra exempel på vad han tycker att man ska använda sin Iphone till. 

Shine har också belönats av Apple som den bästa appen i App Store under 2020, ett år då mental ohälsa var ett större problem än tidigare på grund av hur pandemirestriktionerna påverkade många människor. Cook pratade också om hur mental ohälsa är något som kan drabba alla typer av människor, oavsett hur bra man har det och hur privilegierad man är kan man fortfarande drabbas. 

Han passade också på att påpeka hur Shine kunnat bli en så pass stor plattform tack vare App Store, han kallar det för ett ekonomiskt mirakel som ger entreprenörer möjlighet att skapa en global verksamhet från "ett café" och syftar till Shine. Lite positiv marknadsföring kring App Store kan säkerligen behövas med tanke på att butiken kritiseras från många håll på grund av sina regler kring både ersättningar till Apple och kring hur appar däri får länka ut ur App Store (något som Apple har fått stryka på foten kring på senaste). 

I en tid där några av de största apparna (Facebook, Instagram och så vidare) får mycket kritik för att påverka människors mentala hälsa på ett dåligt sätt menar Tim Cook att han inte vill att Iphones ska användas för meningslöst slösrufande. Han menar istället att man ska använda enheterna för att skapa något eller kommunicera. Han ger utställningen med Iphonebilder på International center of photography som exempel. 

Källa