https://www.mobil.se/nyheter/tinder-inf-r-swipe-i-imessage
562046
Nyheter
Icke-dating

Tinder inför ”swipe” i Imessage

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Tinder%20Stacks.jpg?itok=oa0zGTpg', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Tinder%20Stacks.jpg?itok=JudnRWEL', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Tinder%20Stacks.jpg', w: 1300, h: 812, title: ' ' },]
Med Tinder Stacks kan användare svepa höger eller vänster i Imessage, men funktionen är inte till för datingsugna.

Tinder är som bekant mest känd för företagets dating-app. Huvudgränssnittet går ut på att man sveper en användarens profilbild åt vänster eller höger beroende på om man är intresserad av att gå på en date med personen eller inte. Det är en sorts fingertoppsbaserad speeddating i den digitala köttmarknadsåldern. Nu gör Tinder intåg på Imessage med vad företaget kallar för ”det ikoniska höger svep-vänster svep beslutsfattandet”. Fast i det här fallet handlar det inte om att hitta en potentiell partner, istället är tanken att andra Imessage-användare ska få rösta på ens bilder. 

Tanken är enligt Tinder att man ska skicka ett gäng bilder till ens vänner, så kallade ”stacks” och sedan får vännerna tycka till. Det kan enligt företaget handla om vilken selfiebild man ska ha på ens profilsida eller vilken klädsel man ska välja för utekvällen. Har man beslutsångest kring sådana frågor så kanske resultatet från en omröstning bland ens vänskapskrets kan göra livet enklare.