Sommartillbehör

Tips: Tre högtalare till sommaren

Ska du på utlandsresa i sommar, komma i form, rusta upp sommarstugan eller bara hänga i stadens parker? Oavsett vilket har vi tips på mobiltillbehör.

Publicerad Uppdaterad

Tålig och stark

Bose hävdar att deras högtalare låter bättre än andra i samma storlek, och de har inte fel. Förutom att maxvolymen är överraskande hög är ljudkvaliteten klart njutbar för både popmusik och klassiskt.
Bose Soundlink Micro är lite tung för sin storlek, men så känns den också som om den skulle tåla att bli överkörd av en stridsvagn utan att ta större skada. Ett gummerat yttre gör att den tål stötar, IP-klassning att den tål att ramla ner från bryggan, och ett smart spänne kan användas till att hänga upp den i ryggsäcken.

Hopparning via bluetooth går problemfritt och högtalaren kan hålla reda på flera hopparningar samtidigt och enkelt växla mellan dem. Den uppgivna batteritiden på 6 timmar är inte så imponerande, men då talar vi partyvolym, vår erfarenhet är att den räcker betydligt längre än så vid normalt musiklyssnande eller för talböcker åt barnen i bilen.

Namn: Bose Soundlink Micro
Typ: Bluetooth-högtalare
Batteritid: Minst 6 timmar
Pris: 1100 kr

Sommar-radion

En högtalare med någon form av inbyggt stöd för strömmande tjänster i stället för att bara förlita sig på bluetooth-koppling till mobilen blir ofta smidigare att använda. Med Libratone Zipp Mini kan du till exempel konfigurera ett antal färdiga webbradiokanaler eller spellistor på Spotify som du väljer mellan genom att trycka rätt siffra på styrhjulet, lite som när du väljer kanal på en gammaldags radio.

Libratone Zipp Mini har ett attraktivt utseende och förvånansvärt bra ljud för sitt format. Använder du multiroom-funktionen och kopplar ihop flera låter det förstås bättre. 

Dessutom väger den inte mer än att du inte skäms för att packa in den i bilen när du åker till sommarstugan. Att det finns inbyggt batteri är ett plus som inte är självklart för multiroom-högtalare och gör att den gärna följer med ut på gräset när vädret är fint.

Libratone Zipp Mini funkar dock bäst med Iphone, eftersom den har stöd för Airplay men inte Chromecast.

Namn: Libratone Zipp mini
Typ: Multiroom-högtalare för bluetooth eller Apple Airplay
Batteritid: 10 timmar
Pris: 2000 kr

Nya bergsprängaren

För riktiga partyn vill man förstås ha något rejälare. Med axelrem att bära den i påminner JBL Extreme 2 om forna tiders bergsprängare, och att bärremmen har en inbyggd flasköppnare kanske säger något om det tänkta användningsområdet.

Jämfört med föregångaren JBL Extreme har ljudkvaliteten förbättrats och basen förstärkts. Upp till två enheter kan kopplas ihop med högtalaren via bluetooth. Batteritiden är 15 timmar och den har en USB-port som du kan ladda telefonen från medan du spelar musik. Med funktionen Connect+ kan du seriekoppla upp till 100 Xtreme 2-högtalare till att spela samtidigt, men det lär vi med tanke på prislappen inte få se i första taget.

Namn: JBL Extreme 2
Typ: Bluetooth-högtalare
Batteritid: 15 timmar
Pris: 3000 kr