Ming-Chi Kuo går emot strömmen

Toppanalytikern: Apple har en ny version av Ipad Mini på gång

Apple Ipad Mini med Retinaskärm - baksidan

Den allmänna uppfattning kring Apples Ipad Mini har varit att den inte längre behövs, framför allt med tanke på att smartphoneskärmarna nu börjat bli så stora att de inkräktar på segmentet med mindre surfplattor. Men toppanalytikern Ming-Chi Kuo hävdar att Apple kommer att visa upp en ny version av minstingsurfplattan framöver.

Publicerad Uppdaterad

Apple har inte släppt någon ny version av sin 7,9-tumsplatta Ipad Mini sedan september 2015. Därmed har nog många haft uppfattningen att konceptets era är över. Mot bakgrund av att Apple nu dessutom erbjuder en telefon med hela 6,5 tums skärmyta (Iphone XS Max) så är det lätt att stärkas i den uppfattningen. Men är det någon röst som det finns anledning att lyssna till när det gäller rykten och obekräftade uppgifter rörande Apple-produkter så är det analytikern Ming-Chi Kuo, som oerhört sällan är felinformerad. Och enligt Kuo så är en ny version av Ipad Mini på gång. Huruvida den kommer att visas upp redan i samband med Apples hårdvaru-event nästa vecka är däremot oklart. 

Enklare skärmtyp

Enligt Kuo kommer den nya versionen av Ipad Mini att få en uppgraderad processor och dessutom vara försedd av en skärm av lite enklare slag. Utöver Ipad Mini så hävdar Kuo – i likhet med många andra analytiker – att vi lär få se två nya Ipad Pro-enheter redan på tisdag nästa vecka, båda med USB-C och med en nydesignad version av styluspennan Apple Pencil. Dessutom har tidigare rykten gjort gällande att enheterna får mycket tunna skärmkanter och kommer att vara rustade med Face ID, precis som Apples nyare telefoner. Kuo hävdar även att datormodellerna Macbook, Imac och Mac Mini kommer att presenteras i nya versioner i samband med eventet. 

Källa