Sluttränat

Träningsappen Endomondo stänger: Det här händer nu

Så gör du för att inte förlora dina träningspass.

Publicerad Uppdaterad

Träningsappen Endomondo kommer att läggas ner i slutet av året, säger appens ägare Under Armour. Anledningen är att företaget vill kapa ekonomiska utgifter. Under Armour säger också att de kommer att sälja sin MyFitnessPal-plattform för 345 miljoner dollar, drygt 3 miljarder kronor.

Under Armour köpte MyFitnessPal och Endomondo 2015 för 475 miljoner dollar, och sedan dess har antalet användare ökat från 80 till 200 miljoner användare. Trots detta har företaget haft problem att dra ekonomisk nytta av ökningen, och det är därför man tar det här beslutet för att i stället fokusera på "fokuserade presterare" i stället för fitnessentusiaster. Men kommer också att behålla sin MapMyFitness-plattform som inkluderar MapMyRun och MapMyRide.

Endomondo kommer att upphöra att fungera den 31 december 2020, apparna kommer att plockas bort från respektive app-butiker och inga fler uppdateringar kommer att släppas. Premium-abonnemang kommer att avslutas 30 november men förmånerna kommer att fungera fram till årsskiftet.

Användarnas Endomondo-data kommer att finnas kvar till 31 mars 2021 då den kommer att raderas fullständigt. För att inte förlora allting rekommenderar Under Armour att datan flyttas till UA MapMyRun genom att starta Endomondo-appen och använda Connect som finns i appens inställningar. Genom att godkänna att ditt MapMyRun-konto får kommunicera med Endomondo-kontot går det att aktivera synkronisering så att informationen flyttas.

Det är dock inte all information som flyttas. Information som inte flyttas inkluderar bland annat:

  • Personal Bests
  • Training Plans
  • Profile information and account settings
  • Friends
  • Activity Feed posts, comments, and pictures
  • Challenges
  • Commitments