Med exklusiv svensk musik

Tre lanserar strömmad musik med Deezer

När Tre lanserar strömmad musik, det är med Deezer, världens största plattform.

Publicerad Uppdaterad

Telia samarbetar med Spotify, Telenor med Wimp och nu har mobiloperatören 3 valts till exklusiv samarbetspartner för Sverigelanseringen av strömmade musiktjänsten Deezer. Deezer har funnits sedan 2007 och är världens största tjänst för strömmad musik med 35 miljoner användare i 182 länder.

På samma sätt som Spotify och Wimp bygger Deezer på en månadsprenumeration som ger obegränsad tillgång till musik, närmare bestämt till över 30 miljoner låtar. Tjänsten använder sig såväl av algoritmer för rekommendationer som innehåll skapat av Deezers 55 musikexperter. 
– Precis som Deezer är 3 ett innovativt företag som inte räds att röra om i grytan. Sverige är en marknad som vi kommer att satsa stort på nu, bland annat genom att leverera exklusivt musikmaterial framtaget för just svenskarna. I dagsläget finns till exempel den svenska rapparen Gnuččis senaste skiva, Psychohappy EP, enbart på Deezer, säger Mathieu Molinero, chef för norra Europa på Deezer, i ett pressmeddelande.

Det krävs ingen applikation för att använda Deezer utan tjänsten fungerar direkt i webbläsaren. Användaren kan även ladda upp egna mp3-filer som läggs till i musikbiblioteket. Via verktyget Spotizr kan även Spotify-spellistor överföras till Deezer.

Standardpriset för Deezer är 99 kronor i månaden. I och med samarbetet med Deezer erbjuder Tre musiktjänsten kostnadsfritt i en månad och därefter för 49 kronor i sex månader. Därefter blir månadskostnaden för den som är kund hos Tre 79 kronor i månaden.