Vivoactive 3, Vivomove HR, Vivosport

Tre nya klockor och armband från Garmin

Garmin har lanserat tre nya aktivitetsenheter. En sportklocka, ett aktivitetsarmband, och en lite mer klassisk klocka.

Publicerad Uppdaterad

Vivoactive 3 kan sägas vara en uppföljare till Vivoactive HR, men framför allt designen har uppdaterats rejält, och där Vivoactive HR var rätt lådig och ful ser Vivoactive 3 ut som en klocka. Klockan har pekskärm, men du kan även styra den genom att svepa på klockans sidor, om du inte vill skymma skärmen. Den har de flesta träningsfunktioner du väntar dig av en sportklocka, inklusive gps och pulsmätare, och Garmins appbutik där du kan installera tredjepartsappar på klockan. En nyhet är en styrketräningsfunktion som bland annat ska räkna repetitioner åt dig. En annan är kontaktlös betalning över nfc med Garmin Pay. Klockan kostar 3600 kronor när den börjar säljas i oktober.

Garmin kallar Vivomove HR för marknadens första hybridklocka, ett mellanting mellan sportklocka och vanlig klocka. I vilket fall är det första gången Garmin gör en sådan klocka. Vivomove HR kommer i den billigare sportvarianten för 2200 kronor och premiummodellen i rostfritt stål för 3500 kronor. Bägge har en vanlig urtavla med visare, och bakom den en skärm som tänds när du för klockan till ansiktet eller knackar på skärmen. När vi testar är skärmljuset för den här extra informationen väldigt nedtonad och det är inte helt lätt att se vad som står. Vivomove HR mäter rörelse och puls och har flera funktioner för att hjälpa dig att hålla igång i vardagen, och kan även ta emot notifieringar, men den saknar gps för löprundor. Den börjar säljas i oktober.

Vivosport är Garmins senaste aktivitetsarmband. Utöver puls- och stegmätning har det även inbyggd gps för löprundan. Den används bland annat till funktionen Livetrack, där du kan dela med dig av din position i realtid, så att vänner och anhöriga till exempel kan se var du befinner dig i tävlingsloppet. Vivosport kostar 2200 kronor och börjar säljas i oktober.