Annons

Istället för adsl

Tre släpper mobilt bredband med obegränsad surf

Tre lansering ska vara ett alternativ till adsl-uppkoppling via det fasta telenätet.

Publicerad Uppdaterad

Tre lanserar ett nytt abonnemang för mobilt bredband mer obegränsat surf. För 399 kronor i månaden får man, förutsatt att man binder sig i 24 månader, obegränsad surf och en router från Huawei på köpet. Den enda begränsningen är att du om du förbrukar mer än 40 GB på ett dygn får hastigheten begränsad till 5 Mbit/s. Då kan du dock öka hastigheten igen genom en kostnadsfri sms-påfyllning och oavsett så återställs hastigheten vid midnatt.

De alternativ som finns när du ska ha internet hemma idag är fiber, mobilt bredband, internet via kabel-tv-nätet eller adsl. När det gäller adsl så är det bredband via det fasta telenätet och det för en tynande tillvaro.

Mobilt bredband istället för adsl

För den som idag använder adsl för att koppla upp sig kan mobilt bredband vara ett alternativ, särskilt eftersom kopparnätet släcks ner på flera ställen i landet där dessutom kostnaden för att dra in fiber är allt för hög. För Tres del så grundar sig lanseringen av det nya abonnemanget på att man märkt att många är oroliga för att surfpotten annars ska ta slut.

Tres främsta konkurrenter erbjuder även de mobilt bredband, men har dessutom de adsl-abonnemang som Tre säger sig vilja utmana. För mobilt bredband erbjuder Telia 100 GB per månad för 449 kronor, Telenor 100 GB per månad för 349 kronor men även 200 GB för 449 kronor. Tele2 erbjuder 100 GB för 399 kronor per månad och 400 GB per månad för 499 kronor. Telia meddelar även till Mobil att de utöver sitt abonnemang med 100 GB för 449 kronor kan erbjuda ett särskilt alternativ för de som drabbas av att adsl-nätet släcks eller i vissa andra fall. I de fallen blir månadskostnaden 499 kronor och surfmängden obegränsad.

Källa