Annons

Det rör sig hos Apple

Tung chef tar kontroll över Apples Ar- och Vr-projekt

Ryktena om att Apple arbetar med ett högpresterandfe Vr/Ar-headset rullar vidare, och nu verkar projektet ha fått en ny chef.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan meddelade att Dan Riccio, dåvarande senior vice president of Hardware Engineering, att han bytt position inom företaget för att i stället leda ett okänt projekt. Nu uppger nyhetsbyrån Bloomberg att Riccio kommer att leda arbetet med Apples påstådda Vr/Ar-headset.

Apple har inte själva bekräftat att de faktiskt arbetar på något projekt som omfattar virtuell och förstärkt verklighet, men det hindrar inte ett flertal källor från att prata om det. Enligt de senaste påstådda uppgifterna kommer den ännu namnlösa konstruktionen att innehålla två stycken 8K-skärmar, och minst tolv kameror gör det möjligt att kombinera virtuell och förstärkt verklighet. Headsetet kommer även att kunna läsa av både användarens händer och hur ögonen rör sig, plus att Lidar-sensorer som mäter avstånd ska kunna säkerställa att virtuella prylar återges både skalenligt och rätt placerat i AR-världen.

Ljudet påstås använda samma "spatial audio"-teknik som används i Apples Airpods Pro och Airpods Pro Max.

Headsetet ryktas kunna dyka upp tidigast under 2022 och det talas om en prislapp på runt 3000 dollar, motsvarande ett svenskt pris på cirka 35 - 40 000 kronor inklusive moms.

Källa