https://www.mobil.se/nyheter/tv-androidklockor-fr-n-fossil
561052
Nyheter
Duo

Två Androidklockor från Fossil

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/fossil_1.jpg?itok=C6gMyrFg', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/fossil_1.jpg?itok=5ZHyq60D', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/fossil_1.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Klocktillverkaren Fossil storsatsar på wearables, med Android Wear i spetsen.

Fossil ska ha över 100 prylar inom kategorin wearables (uppkopplade armband, klockor och så vidare) innan året är slut. Riktigt varför är det ingen som vet, men många prylar är det. Samtidigt ska det sägas att det inte är hundra Fossil-prylar det handlar om, utan den magiska siffran ska komma från samtliga av företagets undermärken som Chaps, Diesel, Emporio Armani, Kate Spade, Michael Kors, Misfit och Skagen. Med det i åtanke är siffran 100 inte lika galen.

I täten för några av dessa finns nyligen utannonserade Fossil Q Wander och Fossil Q Marshal, båda armbandsur med Android Wear och med en prislapp på strax under 3 000 kronor (275 dollar för att vara petnoga).

Enheterna finns i storleksklasserna 44 respektive 46 millimeter och har en skärm som alltid är på. Ingen av klockorna ser hittills ut att begåvas med varken GPS eller pulsmätare, men det kan ändras innan de släpps senare i år. Förhoppningsvis får vi även närmare detaljer då också.