Lanserade på CES

Två nya moduler till Moto Z-serien

Motorola har presenterat två nya Motomods till Moto Z-serien av mobiltelefoner.

Publicerad:

10 jan 2018 - 10:34

Uppdaterad:

11 jan 2018 - 09:35

Den ena av de två modulerna är det utskutbara qwerty-tangentbordet som vann Motorolas tävling där utvecklare fick göra sina egna moduler till Moto Z-serien. Livermorioum Slider Keyboard har även legat som Indiegogo-kampanj, men nu kommer alltså Motorola att sälja tangentbordet, som kommer till Sverige senare i januari. Tangentbordet vinklas ut så att du får skärmen i 60 graders vinkel från tangenterna. Det blir dock engelskt tangentbord utan åäö. Enligt Motorola överväger man lokala tangentbord om intresset är tillräckligt stort, men det ska vi inte räkna med.

Den andra modulen, Vital Moto Mod, är en hälsomätare. Med modulen kan man mäta andning, puls, kroppstemperatur, syresättning i blodet och blodtryck. Det sista brukar kräva ett band runt armen, men här säger man sig ha fått till det med en ögla runt fingret.

Motorola har också släppt en appbutik, Moto Z Market App, som ska göra det lättare att hitta och köpa moduler till Moto Z-serien.

Telefonerna i Moto Z serien är oftast riktigt tunna, för att man med magnetfäste ska kunna knäppa fast modulerna på baksidan. Modulerna har haft samma format sedan 2016, och med det utbud man fått till av moduler nu är det inte troligt att man planerar att bryta bakåtkompabiliteten med årets Moto Z-mobiler.

.

.

408180951112_10155874283191113

.