Alla får samma skärm

Två Galaxy S24-modeller kan få uppgraderade skärmar

S23 Ultra var den enda modellen med LTPO-skärm.

Samsung kan komma att göra det enkelt för sig genom att ge alla Galaxy S24 samma skärm.

Med de senaste modellerna har en av skillnaderna mellan de olika modellerna i Samsungs flaggskeppsserie Galaxy S23 varit skärmarna, där Ultra-modellen har haft en mer avancerad skärm än de två andra.

Nu går dock läckaren Ice Universe ut med att Samsung kommer att ändra på detta i den kommande Galaxy S24-serien, så att både Galaxy S24 och S24 Plus uppges får samma LTPO-skärm som S24 Ultra-modellen. Bortsett från att det skulle resultera i mer högpresterande skärmar för de två modellerna, lär även kanterna runt skärmarna kunna göras tunnare och därmed närma sig samma design som exempelvis Galaxy S23 Ultra.

En annan fördel med att använda en LTPO-skärm är att den kan växla mellan olika uppdateringsfrekvenser på egen hand utan att förlita sig på GPU:n, vilket i sin tur underlättar strömhanteringen för enheten.

Enligt ett tidigare rykte ska Samsung även ha för avsikt att öka uppdateringshastigheten på de kommande S24, från de 120 Hz som S23-serien har upp till 144 Hz för ännu mjukare rörelser på skärmen.