https://www.mobil.se/nyheter/tva-nya-zenfone-max-enheter-offentliggjorda
566323
Nyheter
Sverigeplaner oklara

Två nya Zenfone Max-enheter offentliggjorda

Asus telefoner under namnet Zenfone Max för något av en anonym tillvaro här i Sverige, även om både Max M1 och Max Pro M1 finns att köpa här. Och nu återstår det att se om de pinfärska uppföljarna Max M2 och Max Pro M2 också får komma hit.

Det var i september i år som Asus Zenfone Max Pro M1 dök upp i Sverige. Vi är kanske inte den perfekta nationen att sälja den här typen av telefoner i, dels med tanke på den exceptionellt höga Iphone-penetrationen, dels med tanke på vår nordiska fäbless för flaggsskeppstelefoner (läs: vi är förhållandevis rika). Men att det är en bra telefon som ger riktigt mycket valuta för pengarna råder inget tvivel om. Och nu är uppföljarna till Zenfone Max M1 och Max Pro M1 på gång, föga förvånande kallade Max M2 och Max Pro M2. Huruvida det finns några Sverigeplaner för dem är oklart, men det handlar återigen om riktig prisvärd hårdvara. 

Släpps först i indien

Enheterna dyker till en början upp på den indiska marknaden, och det var också i New Dehli som lanseringseventet ägde rum. Max Pro M2 har en 6,3-tums LCD-skärm av IPS-typ med upplösningen 2 280 x 1 080 pixlar, Snapdragon 660-chipp samt Adreno 512-grafik. Telefonen kommer i minneskonfigurationerna 3+32, 4+ 32 samt 4+64 GB. På bakstycket finnsen dubbelkameralösning med en huvudsensor på 12 megapixlar och en sekundär djupsensor på 5 megapixlar. Selfiekameran har en upplösning på 13 megapixlar. Batteriet har en kapacitet på hela 5 000 mAh. Max M2 har lite lägre skärmupplösning, en lite segare Snapdagon 632-processor och ett mindre batteri, och lär sannolikt inte intressera så många här i Sverige.