På sätt och vis är den vikbar

Tveksamheter kring hållbarheten för Oneplus 10 Pro – bröts av i test

Undermålig konstruktion verkar kunna orsaka massiv skada på mobilen.

Publicerad Uppdaterad

Kommer du ihåg uppståndelsen när Iphone böjde sig en aning när användare hade den i bakfickan och satte sig? Nu verkar Oneplus kunna vara mer spektakulära med sin Oneplus 10 Pro.

JerryRigEverything är en youtuber som bland annat brukar genomföra hållbarhetstester av mobiltelefoner genom att undersöka vad som krävs för att repa skärmar, rispa chassit och vad som krävs för att helt förstöra enheterna. I ett nyligen genomfört test av Oneplus 10 Pro, som klarar rispor och repor med relativt gott betyg, blir testet att böja mobilen lite mer spektakulärt. Att med enbart handkraft sätta tummarna mot baksidan och böja spräcker visserligen glaset på baksidan och ger en missfärgad fläck på skärmen, men inte mer. Att sätta tummarna mot glaset och försöka böja åt andra hållet resulterar däremot i att mobilen nästan går i två delar och knäcks som en chokladkaka.

Det som verkar vara ett konstruktionsfel på modellen är att batteriet täcker hela mobilens bredd, vilket innebär att det är i princip enbart är aluminiumramen och ingen intern förstärkning som förhindrar att mobilen viker sig.

Du kan se hela testet på länken här nedan.

Källa