https://www.mobil.se/nyheter/twitter-tycks-ha-kryptering-av-direktmeddelanden-pa-gang
565266
Nyheter
Oklart varför man inte rullat ut funktionen

Twitter tycks ha kryptering av direktmeddelanden på gång

Datavetenskaps-studenten Jane Manchun Wong har hittat en krypteringsfunktion i Android-versionen av Twitter, något som skvallrar om att mikrobloggen kan ha planer på att göra plattformen snäppet säkrare när det gäller direktmeddelanden.

Det är högst oklart vad som föranlett att Twitter ännu inte har rullat ut den krypteringsfunktion som av allt att döma ligger klar i programmeringspaketet för Android. Att ta upp kampen med appar som Whatsapp och Telegram när det handlar om säkra meddelanden borde onekligen vara lockande för Twitter. Enligt datavetenskaps-studenten Jane Manchun Wong – som upptäckt krypteringen – så ser det hela ut att vara färdigt och redo att rullas ut med en uppdatering. Men möjligen kan det vara så att man väntar på att få klart krypteringsfunktionen för andra plattformar än Android.

Ed Snowden föreslog saken

Det är således ännu oklart när Twitter tänkt rulla ut krypteringen, men redan för 18 månader sedan kom ett förslag från visselblåsaren Edward Snowden om kryptering av direktmeddelanden på Twitter. Twitters vd Jack Dorsey svarade då att han tyckte det hela lät rimligt och att man skulle överväga saken, något som man alltså antingen redan hade gjort vid tillfället, alternativt började jobba på kort därefter. Twitter har avböjt att kommentera saken.