Saknar fingeravtryckssensor

Udda trippelkamera i bildläcka som påstås visa Huawei Mate 20 Pro

Bilder som påstås vara officiella pressrenderingar av Huaweis kommande flaggskeppstelefon Mate 20 Pro visar en enhet som dels har en annorlunda kameralösning på bakstycket, dels tycks sakna klassisk fingeravtryckssensor.

Publicerad Uppdaterad

Man ska alltid vara försiktig med läckor och oberäftade uppgifter, men Roland Quandt och sajten Winfuture har onekligen ett hyfsat facit när det gäller den biten, och de här bilderna som påstås visa Huaweis kommande Mate 20 Pro är dessutom väldigt skarpa och övertygande. Det är framför allt arrangemanget av kamerorna på bakstycket som är iöognfallande. I stället för den lodräta lösning som Huawei valde med sin P20 Pro, så har kameralinserna och en blixt i stället samlats i en fyrkant i mitten av telefonens överkant. Det är svårt att säga huruvida det finns något att vare sig vinna eller förlora på en dylik konfiguration, och det kan helt enkelt handla om en designmässig aspekt. 

Kan få skärmbaserad fingeravtrycksläsare

En annan mycket intressant slutsats man kan dra av bilderna är att det saknas en klassisk fingeravtrycksläsare. Den är åtminstone inte synlig. Och möjligen kan det här innebära att Huawei har valt att satsa helt och hållet på autentisering med hjälp av ansiktsidentifiering, precis som Apple gjort från och med Iphone X. Det har även förekommit en del lösa rykten om att telefonen ska få en fingeravtrycksläsare bakom skärmglaset, och möjligen är det svaret på gåtan. Telefonen på bilderna kommer i tre färger: svart, blått och så den för Huawei nu mer klassiska tonade färgsättning som man kallar ”Twilight”. Huawei Mate 20 Pro kommer att offentliggöras i samband med ett event i London den 16 oktober, och då ingenting om telefonen bekräftats så här långt så bör man förstås ta bilderna med en nypa salt.

Källa