Folk litar på Nokia

Undersökning: "Nokias mobiltelefoner de mest förtroendeingivande"

Nokia i topp när konsumenter avslöjar vilka smartmobiler de litar mest på.

Publicerad Uppdaterad

En ny förtroendeundersökning utförd av Counterpoint Research visar att Nokia är den mobiltelefontillverkare som konsumenter har högst förtroende för. I rapporten Counterpoint Research 2020 Trust Ranking utvärderas Android-tillverkare på fyra olika områden - säkerhetsuppdateringar, byggkvalitet, programvara och på enheter som rekommenderas för företag. För andra året i rad kniper Nokia, eller närmare bestämt HMD Global som är företaget bakom Nokia-telefonerna, toppositionen före tillverkare som Oneplus, Samsung, Realme och Xiaomi.

”För andra året i rad har Nokia-telefoner toppat vår position när det gäller att leverera de mest omfattande program- och säkerhetsuppdateringarna, och Nokia har den högsta andelen av portföljen som rekommenderas för affärsanvändning" säger Peter Richardson, VP och Research Director, Counterpoint Research.

"98% av Android-smarttelefontillverkarna erbjuder fortfarande inkonsekvent programvara och säkerhetsuppdateringar - eller ingen alls. OnePlus levererar också programuppdateringar snabbt till alla sina enheter som för närvarande finns på marknaden, följt av Samsung och Realme", säger Richardson.