https://www.mobil.se/nyheter/uppehall-i-tillverkningen-av-samsung-galaxy-fold-och-z-flip-pa-grund-av-coronavirus
568306
Nyheter
Samsung stänger fabrik

Uppehåll i tillverkningen av Samsung Galaxy Fold och Z Flip på grund av Coronavirus

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/samsung_galaxy_fold_-_6.jpeg?itok=vB5jM0lp', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/samsung_galaxy_fold_-_6.jpeg?itok=3mipRGqL', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/samsung_galaxy_fold_-_6.jpeg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]
Samsung meddelar att man stänger ner en fabrik i Sydkorea på grund av coronaviruset.

Coronaviruset fortsätter sin framfart i världen. För ett tag sedan togs beslutet att ställa in den stora mobilmässan mwc i Barcelona efter att många utställare hoppat av på grund av smittoriskerna inblandade i att flyga och samla många människor på en och samma plats. Apple har också uttalat sig om att de har sett en minskad efterfrågan på sina produkter i Kina, men också att de tvingats ha uppehåll i produktionen på grund av att de fick stänga fabriker i de drabbade områdena. 

Nu har även Samsung meddelat att de stängt ner en fabrik i Sydkorea efter att en anställd smittats. Fabriken ligger i Gumi och är den som används för att tillverka Galaxy Fold och Galaxy Z Flip. Fabriken komer att vara nedstängd till den 25:e februari (den stängdes den 22/2). Personal som varit i kontakt med den smittade har satts i frivillig karantän ochåtgärder har vidtagits för att se till att spridning inte ska ske.