Filmad med värmekamera

Uppgift: HTC One M9 kan bli väldigt varm

En holländsk sajt säger sig ha uppmätt väldigt höga temperaturer från en förhandsversion av HTC One M9.

Publicerad Uppdaterad

Den holländska sajten Tweakers säger sig ha upptäckt att HTC One M9 kan bli överhettad. De filmade mobilen med värmekamera tillsammans med en bunt andra mobiler när prestandatestet GFXBench kördes. Där de andra mobilerna fick en temperatur kring 40 grader blev HTC One M9 hela 55 grader varm. Mobilen verkade inte heller ha något överhettningsskydd som drog ner aktiviteten när temperaturen nådde dessa nivåer. Chipsetet Snapdragon 810 som sitter i mobilen har omgärdats av rykten om problem med överhettning, och denna rapport tycks bekräfta att Snapdragon 810 kan bli väldigt varm.

Tweakers påpekar dock själva att de bara fick denna effekt när de körde detta prestandatest, inte vid normal användning, inklusive grafiktunga spel som Asphalt 9 eller Assasin's Creed: Pirates. Man är också noga med att påpeka att mobilen inte hade den färdiga programvaran. HTC fördröjde bara härom dagen släppet av M9 i Taiwan med hänvisning till finputsningar av programvaran. 55 grader är obehagligt varmt, och det förefaller osannolikt att HTC kommer att släppa ifrån sig en färdig telefon där sådana temperaturer är möjliga.

Ingen anledning att oroa sig än för dem som satt upp sig på väntelistan för en HTC One M9, alltså. Men mobil.se kommer givetvis att hålla frågan under uppsikt och göra vårt bästa för att få upp värmen i HTC One M9 så fort vi fått vårt testexemplar.

Källa