Annons

Kirin 970

Uppgift: Huaweis toppchipset i massproduktion

Huawei ska ha kommit igång på allvar med produktionen av det chipset som kommer att sitta i höstens flaggskepp Mate 10.

Publicerad Uppdaterad

Chipsetet Kirin 960 som sitter i Huaweis mobiler Honor 9 och P10 tillhör egentligen samma teknikgeneration som förra årets Snapdragon 821, med ungefär samma prestanda. Med Kirin 970 väntas däremot Huawei komma upp i ungefär samma prestanda som Snapdragon 835.

En orsak till att det dröjt för Huawei att nå dit ska ha varit att kontraktstillverkaren TSMS ska ha haft svårt att få igång processorproduktionen för sin nya 10-nanometersprocess. Tidigare har vi återgett rapporter om att produktionen skulle komma igång på allvar först i september, men nu uppger kinesiska källor att Kirin 970 är i full produktion redan nu.

Chipsetet väntas sitta i Huawei Mate 10, vars existens Huawei inte gör någon hemlighet av, och som tros lanseras i oktober. Traditionellt har prestandan i Huaweis chipset legat något under samma gneration från Samsung och Qualcomm, men man har hela tiden knappat in, och i år talas det om nya AI-funktioner och en oöverträffad grafikprocessor, så det är fullt möjligt att vi får se Mate 10 slå prestandarekord i höst.

Källa