Nästa års toppmodell

Uppgift: LG G7 får Snapdragon 845

Tillverkningen i Korea är en av fem platser i världen där LG gör mobiltelefoner.

LG ska ha inlett ett samarbete med Qualcomm för att säkra att nästa toppmodell får bolagets toppchipset.

Publicerad Uppdaterad

LG:s produktstrategi för mobiltelefoner verkar just nu gå ut på att inte upprepa senaste årets misstag. Årets LG G6 skippade experimenten med moduler och utbytbart batteri och gick på konventionell glasbaksida. I gengäld chansade man på chipsetet och valde förra höstens Snapdragon 821 för att kunna få ut sin telefon före Samsung Galaxy S8, något som slog snett när man ändå inte lyckades få ut G6 före S8. Att den inte hade det senaste chipsetet kan ha gjort telefonen svårsåld.

Anledningen till att man var tvungen att välja var att produktionen av Snapdragon 835 till en början hade lägre avkastning än väntat, vilket gav en bristsituation där Samsung hade första tjing på Snapdragon 835. Det är förmodligen den situationen man vill undvika genom att redan nu beställa nästa års toppchipset av Qualcomm.

Enligt koreanska Aju Business Daily ska Qualcomm och LG ha inlett sitt samarbete i utvecklingen i början av maj, genom att vara först på bollen kan LG förmodligen slippa nesan att få köa till nästa års toppchipset från Qualcomm. Det väntas heta Snapdragon 845 och ska göras i en ny 7-nanometersprocess, vilket lär ge en dryg 30-procentig ökning av prestanda jämfört med årets Snapdragon 835.

Källa