Både större och mindre skärmar planerade

Uppgifter: 2020 års Iphonemodeller får nya skärmstorlekar

Om färska uppgifter från Korea stämmer så kommer både den som vill ha en större och den som vill ha en mindre Iphone att bli nöjda under 2020.

Publicerad Uppdaterad

Iphone 11-lanseringen känns fortfarande tämligen färsk, men det har inte hindrat rykteskarusellen kring nästa års Iphonemodeller från att snurra igång. Ja, faktum är att rykten om nästa års Iphonemodeller började dyka upp redan innan årets telefoner hade presenterats. De senaste uppgifterna om nästa års trio telefoner från den amerikanska techjätten kommer från källor till den oftast korrekt informerade koreanska publikationen ET News. Enligt dem så kommer Apple att förändra storlekarna på nästa års telefoner. Både i år och förra året kom telefonerna i storlekarna 5,8 respektive 6,1 och 6,5 tum. Men 2020 ska den största modellen ha växt till hela 6,7 tum medan den minsta ska ha krympt till 5,4 tum. 6,1-tumsmodellen ska däremot leva vidare. Vad som däremot inte framgår av uppgifterna är om den minsta telefonmodellen kommer att vara budgetalternativet i trion, eller om det handlar om att man krympt skärmen på den mindre Pro-versionen. 

VIdare gör uppgifterna gällande att Apple kommer att gå över helt till OLED-skärmar på samtliga telefoner, något som det förekommit uppgifter om från flera källor även tidigare. Det ska vara Samsung som har valts ut för produktionen av OLED-skärmarna. Apple sägs även släppa en telefon med 5G-stöd under 2020, något som står i kontrast till vad Apple-oraklet och analytikern Ming-Chi Kuo tidigare hävdat, nämligen att samtliga av Apples Iphonemodeller som släpps 2020 kommer att vara rustade med 5G-stöd. Apple offentliggör normalt sett sina nya telefonmodeller i september, och med tanke på hur långt det är kvar till dess så kan förstås mycket fortfarande förändras i planerna. En telefonmodell som däremot kan dyka upp tidigare är den ”Iphone SE2” som Apple sägs ha på gång. Den kommer sannolikt att ha en 4,7-tumsskärm i stil med Iphone 8. 

Källa