Andra gången på två månader

Uppgifter: Apple drar ned på Iphone-produktionen igen

Om man får tro uppgifter från källor till affärspublikationen Nikkei Asian Review så står Apple i begrepp att minska på produktionen av nya Iphone-enheter ännu en gång. Och enligt siffror från Counterpoint Research så ska försäljningen av Iphone-enheter under november månad ha varit 20 procent lägre än samma period 2017.

Publicerad Uppdaterad

Med tanke på hur stora volymer telefoner Apple säljer så innebär en minskning på 20 procent förstås väldigt många enheter. Och just så mycket ska försäljningen ha minskat jämfört med året innan (2017) om man tittar på november månads Iphoneförsäljning. Det visar siffror från Counterpoint Research som nu publicerats. Apple har tidigare medgivit att man sålt färre telefoner än man hade räknat med, men företaget har inte kommit med några siffror. Och nu kommer dessutom uppgifter om att Apple för andra gången på två månader väljer att dra ned på produktionen av nya Iphone-enheter. 

Omfattar alla modeller

Enligt källorna bakom uppgifterna så ska minskningen i produktionen omfatta samtliga nya Iphone-modeller: Iphone XR, XS och XS Max. Det ska röra sig om en produktionsminskning med 10 procent och det tidigare produktionsmålet på 47–48 miljoner enheter ska ha således ha ändrats till 40–43 miljoner telefoner. Apple sålde under det första kvartalet 2018 52,2 miiljoner Iphone-enheter. 

Källa