https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-apple-planerar-fler-iphone-enheter-med-lcd-skarmar
565671
Nyheter
Ingen helomvändning i sikte

Uppgifter: Apple planerar fler Iphone-enheter med LCD-skärmar

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/start_2.jpg?itok=pf4W8VBX', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/start_2.jpg?itok=ioMj4Ti2', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/start_2.jpg', w: 2000, h: 1447, title: ' ' },]
Apple ser kanske ut att vara på väg att fasa ut den klassiska LCD-skärmen till förmån för OLED. Men färska uppgifter från källor i Sydkorea gör gällande att det lär dröja ett bra tag till.

Apple har en minst sagt lång tradition av att förse sina Iphone-enheter med LCD-skärmar. Det var först med Iphone X som man bröt trenden, då enheten blev Apples första mobiltelefon med OLED-skärm. I år förväntas man släppa tre (eller rent av fyra) nya Iphone-modeller, varav de två flaggskeppen på 5,8 och 6,5 tum sägs få OLED-skärmar. En tredje (och eventuellt fjärde) 6,1-tumsenhet av budgetkaraktär ska däremot förses med klassisk LCD-skärm. Och om man får tro färska uppgifter från källor i Sydkorea så blir 6,1-tumstelefonen ingalunda den sista från Apple med LCD-skärm. 

Enhet planerad till 2019

Faktum är att Apple enligt källorna har planer på att släppa enheter med LCD-skärmar under minst två år framöver. Utöver den 6,1-tumsenhet som förväntas presenteras i höst så ska en ny telefonmodell med LCD-skärm också vara planerad att släppas 2019. Uppgifterna rimmar med tidigare påståenden om att Apples slutgiltiga totalövergång till OLED inte kommer att vara fullbordad förrän framåt 2020. De främsta skäl som anges till att Apple inte vill släppa skärmteknologin ska dels vara att priset på LCD-skärmar är mycket konkurrenskraftigt, dels att produktionskapaciteten för OLED-skärmar ännu inte är tillfredsställande.