Överhettning en av utmaningarna

Uppgifter: Apples laddningsplatta försenad till följd av tekniska problem

Apple avslöjade redan i september förra året att man skulle släppa en platta för trådlös laddning kallad Airpower. Men plattan har fortfarande inte blivit verklighet, och nu kommer uppgifter som gör gällande att enheten är försenad till följd av att Apple stött på diverse tekniska problem.

Publicerad Uppdaterad

Vad händer egentligen med Apples trådlösa laddningsplatta Airpower? Det är en minst sagt berättigad fråga som många började ställa sig redan i början av året. Buden kring när en lansering skulle kunna tänkas ske har varit många sedan presentationen i september 2017, men vi har fortfarande inte sett röken av plattan. För den som inte känner till Airpower, så handlar det kort och gott om en laddningsplatta för Apple-produkter med stöd för Qi-standarden. Man ska till exmpel kunna ladda en Iphone X, en Apple Watch (series 3) samt Airpods med laddningsskal för trådlös laddning på samma gång. Smidigt och trevligt, om det bara blev verklighet också. 

Tekniska utmaningar

De första buden om en lansering ”tidigt 2018” ersattes så småningom av uppgifter om en lansering i mars och därefter juni. Nu kommer uppgifter från källor med insyn i saken som gör gällande att lanseringen av Airpower kommer att dröja till september. Detta då Apple ska ha stött på flera tekniska utmaningar under utvecklingsarbetet med plattan. En av utmaningarna ska ha varit att förhindra att plattan blir överhettad, en annan designen av det förhållandevis komplicerade kretskort som ska kunna styra laddningen av flera olika produkter på samma gång, utan att det spelar någon roll var på plattan de ligger. Apple har valt att inte kommentera uppgifterna. 

Källa