Illavarslande produktionstakt

Uppgifter: Bara 46 500 Iphone X-enheter i första leveransen

Att Appple har haft problem med produktionstakten när det gäller Iphone X har det rapporterats om tidigare. Men att den första laddning Iphone X-telefoner som nu levererats från Foxconn bara bestod av 46 500 enheter är – om uppgifterna stämmer – direkt förbluffande.

Publicerad Uppdaterad

Det ska framför allt vara den så kallade dot-projektorn i kameradelen till Iphone X som utgör en flaskhals av rang i tillverkningsarbetet. Alltför många exemplar av den viktiga komponenten håller inte måttet, enligt obekräftade uppgifter från källor med insyn i arbetet hos Apples underleverantörer. Nyligen skrev analysfirman KGI Securities ner prognosen för antalet tillverkade enheter i år från 40 miljoner till 36 miljoner. Men frågan är om Apple ens kommer upp i en bråkdel av det, om färska uppgifter om produktionstakten stämmer. 

Första leveransen oerhört liten

Den första leveransen av Iphone X-enheter lämnade alldeles nyligen Foxconns fabriker, och det ska enligt uppgifter handla om så få som 46 500 enheter. Dessa ska ha skeppats till Nederländerna och Förenade Arabemiraten från Zhengzhou och Shanghai. Enligt uppgifterna har Apple legat på en produktionstakt på 100 000 enheter i veckan, vilket får betraktas som nästan fiaskoartat lågt. Den siffran ska nu vara uppe i 400 000 enheter i veckan, men det är fortfarande långt ifrån vad man behöver komma upp i. Med tanke på hur många uppgifter om problem med Iphone X-tillverkningen som cirkulerar och pekar på samma sak, så kan vi med mycket stor sannolikhet vänta oss en enorm brist på Iphone X-enheter under flera månader efter att den släppts. 

Källa