https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-bojbara-galaxy-telefonen-far-brittiskt-pris-pa-23-000-kronor
566242
Nyheter
Påstådda priser från brittisk operatör

Uppgifter: Böjbara Galaxy-telefonen får brittiskt pris på 23 000 kronor

Att Samsungs kommande Galaxy-telefon med böjbar skärm inte lär bli någon billig historia var väntat. Men nu kan vi ha fått en glimt av vad det handlar om för prisnivå. Uppgifter om priset på enheten kan ha läckt ut från en brittisk operatör.

Jodå, det har redan snackats en hel del om en hög prislapp på kommande ”Galaxy F” från Samsung. Och det är klart att en telefon med en stor böjbar OLED-skärm på 7,3 tum plus en gängse OLED-skärm helt enkelt inte kan bli särskilt billig. Det finns fortfarande ingen officiell prisuppgift från Samsung, och vi lär sannolikt få vänta ett bra tag till på en sådan. Men nu har det dykt upp uppgifter från Storbritannien och den brittiska operatören EE, som sägs få exklusiv rätt att sälja telefonen i landet (även om den också kommer att kunna köpas via Samsungs egna onlinebutik). Enligt en tipsare som brittiska Gizmodo pratat med så ska prislappen hamna på uppåt 2 000 pund, vilket skulle innebära runt 23 000 kronor. 

F som i Flex

Uppgifterna säger inte särskilt mycket om vad telefonen kan tänkas kosta i Sverige. Men i regel så handlar det om en aning högre priser än i Storbritannien. Eftersom uppgifterna på intet sätt är bekräftade gör man även bäst i att ta dem med en nypa salt tillsvidare. Enligt Gizmodos källa så ska F:et i Galaxy F står för Flex, och enheten kommer att släppas under första halvan av 2019. Huruvida Sverige finns med i den första lanseringsvågen är oklart, men med tanke på att Samsung bara kommer att tillverka en miljon enheter i en första omgång, så satsar man sannolikt på lite större marknader initialt.