https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-galaxy-note-9-far-batteri-pa-4-000-mah
565138
Nyheter
Högre kapacitet än man tidigare trott

Uppgifter: Galaxy Note 9 får batteri på 4 000 mAh

Det gick ju lite sisådär senast Samsung lanserade en flaggskeppsenhet med ett riktigt stort batteri, men nu kan det vara dags för ett försök igen. Enligt färska rykten ska man nämligen planera att förse sin kommande enhet Galaxy Note 9 med ett batteri på hela 4 000 mAh, något som sannolikt krävs om man ska kunna ta fajten med konkurrenterna framöver.

Samsungs sorgebarn Galaxy Note 7 hade ett för sin tid – och kanske framför allt för sin storlek – ovanligt stort batteri på 3 500 mAh. Sedan gick det som det gick, och Samsung har sedan dess varit lite försiktiga när det kommit till det här med batterikapaciteten. Men nu ska man enligt färska rykten vara redo att satsa lite igen. Galaxy Note 9 påstås nämligen få ett batteri på hela 4 000 mAh, vilket kanske låter mycket, men som å andra sidan krävs om man ska kunna matcha konkurrenternas batterikapacitet. Huaweis båda nya enheter Mate 10 och P20 har liknande kapacitet och kan hålla enheterna igång under imponerande lång tid, inte minst med tanke på de generösa skärmstorlekarna. Tidigare rykten har gjort gällande att Note 9 skulle få ett batteri på 3 850 mAh. Note 8 har jämförelsevis ett batteri med en kapacitet på i sammanhanget rätt blygsamma 3 300 mAh. 

Större skärm

Det har inte cirkulerat någon alarmerande mängd rykten om Galaxy Note 9, men då Samsung normalt sett inte lanserar sin nya Note-enhet förrän framåt slutet av sommaren, så finns förstås en hel del tid kvar för rykteskarusellen att snurra igång. En av de uppgifter som dykt upp är hur som helst att enheten ska komma med en lite större skärm än föregångaren (6,4 istället för 6,3 tum). Under skalet vore det en rejäl skräll om vi hittar något annat än en Exynos 9810-processor (alternativt ett Snapdragon 845-chipp på de nordamerikanska modellerna), samt 6 eller 8 GB arbetsminne och 128 eller 256 GB lagringsutrymme.