Techläckaren Ice Universe säger sig ha koll

Uppgifter: Galaxy S11 presenteras i San Francisco den 18 februari

Samsung påstås även i år följa de senaste årens schema med flaggskeppslanseringar alldeles innan MWC i Barcelona drar igång.

Publicerad Uppdaterad

Det finns förstås en god anledning för Samsung att förekomma Mobile World Congress i Barcelona, om så endast med bara ett fåtal dagar. Det handlar som du säkert redan räknat ut om rampljuset och mediaexponeringen. Varför slåss om uppmärksamheten med tio andra tillverkare när man kan ordna sitt egna event istället? Så tycks Samsung i alla fall ha resonerat de senaste åren, och enligt den oftast korrekt underrättade techläckaren Ice Universe så ska den koreanska elektronikjätten ha samma strategi för Galaxy S11-lanseringen. Enligt Ice Universe kommer de nya flaggskeppstelefonerna nämligen att presenteras i samband med ett event i San Francisco den 18 februari. 

En handfull rykten redan

Bara under de senaste dagarna har rykteskarusellen runt Galaxy S11 snurrat igång på allvar, och förutom diverse renderingar så har det även förekommit mängder med uppgifter om påstådda specifikationer. Det snackas bland annat om en huvudkamera på 108 megapixlar och avsevärt större batterier än vad årets S10 och S10 Plus bjöd på. Det senaste ryktet gör dessutom gällande att vi även denna gång får se Galaxy S-flaggskeppen med Exynoschipp här i Europa, medan man i Nordamerika får Qualcomms nya Snapdragon 865 under skalet. Samsung påstås under samma event även visa upp nya telefoner med böjbara skärmar, med samma design som Motorolas nyligen offentliggjorda moderna version av klassiska Razr. Någon officiell inbjudan till nämnda event har Samsung inte skickat ut ännu. 

Källa