Smarta armbandet försenat

Uppgifter: HTC Grip dröjer till 2016

HTC och Under Armour skjuter upp släppet av sitt gemensamma träningsarmband till i början av nästa år.

Publicerad Uppdaterad

En av nyheter från HTC på mobilmässan Mobil World Congress i februari var sportarmbandet Grip, som företaget utvecklar i samarbete med Under Armour.

Från början utlovades det att armbandet skulle börja säljas under våren. Men efter tester och användarfeedback bestämde sig HTC att ta Grip tillbaka till designverkstaden, med löfte om att prylen istället skulle komma senare i år.

Nu ser det inte bättre ut än att HTC skjutit upp lanseringen ännu en gång. I ett nytt uttalande säger en representant från företaget att man tillsammans med Under Armour planerar att släppa ett ”full integrerat digital ekosystem av produkter tidigt nästa år”.

Det sägs inte rakt ut, men det är sannolikt att HTC Grip är en del av det ”ekosystem av produkter” som tillverkaren nämner.

HTC Grip kommer med en böjd PMOLED-skärm på 1,8 tum och går att ansluta till såväl Android-telefoner (Android 4.3 eller senare) som Iphones (iOS 7 eller senare).

Armbandet använder sedan Under Armours appar och tillbehör för att mäta hjärtslag och puls, samt logga träningsaktivitet.

Källa