Vill presentera telefonen på MWC i februari

Uppgifter: Huawei har visat prototyp på telefon med böjbar skärm och 5G

Samsung har redan visat upp en prototyp på en smartphone med böjbar skärm, men Huawei ska enligt färska uppgifter inte ligga långt efter. En prototyp som dessutom är rustad med 5G-stöd påstås nu ha visats upp för koreanska operatörer.

Publicerad Uppdaterad

Det är källor till den koreanska affärspublikationen ET News som hävdar att Huawei nu har visat en prototyp på en smartphone med böjbar skärm för ett antal koreanska teleoperatörer. En hög koreansk tjänsteman ska dessutom ha bekräftat att Huawei jobbar på ”en flexibel produkt med stöd för nästa generations nät”. Enligt uppgifterna planerar Huawei att presentera enheten i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari 2019. 

”Näst intill klar”

Telefonen ska i princip vara helt färdig och ska ha en skärm på 8 tum i utfällt läge, medan den i hopvikt läge får en skärmstorlek på 5 tum. Därmed är enheten något större än Samsungs motsvarighet på 7 respektive 4,6 tum. Tillverkaren BOE ska ligga bakom skärmtekniken. Telefonen kan bli den första böjbara enheten med 5G-stöd och ska släppas så fort en bredare kommersialisering av 5G-näten är igång. Huaweis vd Richard Yu bekräftade i oktober att en böjbar enhet med 5G-stöd är planerad till 2019. 

Källa