Annons

Snart ikapp IOS 11

Uppgifter: IOS 12 redan på 46,6 procent av alla kompatibla enheter

Apple-användarna har av tradition alltid varit mycket snabba med att installera den senaste versionen av IOS. Men på senare år har adaptionstakten bromsat in. Den trenden ser dock nu ut att vara på väg att vända med IOS 12, som redan sägs finnas på 46,6 procent av alla kompatibla enheter.

Publicerad Uppdaterad

Det är analysföretaget Mixpanel som nu kommit med siffror rörande IOS 12. Apple själva har däremot inte presenterat någon statistik, så man bör vara en aning försiktig med att dra alltför stora växlar på siffrorna, även om Mixpanel sällan är helt fel ute. Och enligt dem så finns nya IOS 12 redan på hela 46,6 procent av alla kompatibla enheter, trots att den senaste versionen av operativsystemet bara funnits ute i några få veckor. 

Mer stabilt än tidigare

Apple-användarna har förvisso alltid varit snabba med att uppdatera till den senaste versionen av IOS, men med de föregående versionerna så har takten bromsat in rejält. Det är sannolikt till följd av att IOS-versionerna innehållit irriterande buggar, som gjort att många valt att avvakta. Apple utlovade med IOS 12 också ett större fokus på stabilitet och prestanda, något som alltså tycks ha betalat sig, då uppdateringsviljan åter är tillbaka på fornstor nivå. IOS 12 har dock inte varit helt befriat från problem, inte minst så har det förekommit rapporter om både laddningsproblem och täckningsproblem, även om det senare skulle kunna handla om rena hårdvarufel. 

Källa