Annons

Går mot strömmen

Uppgifter: LG planerar att presentera nya flaggskeppet G8 på MWC

Trenden under de senaste åren har varit att förlägga presentationer av nya telefoner före eller efter de stora elektronikmässorna snarare än under dem. Men om man får tro färska – dock ännu obekräftade – uppgifter, så ska LG trots det planera att visa upp sitt kommande flaggskepp G8 på Mobile World Congress i Barcelona.

Publicerad Uppdaterad

Resonemanget som allt fler tillverkare följer går ut på att man tvingas dela med sig av rampljuset till andra tillverkare, om man presenterar sina produkter på någon av de stora mässorna, till exempel IFA, CES eller MWC. Allt fler tillverkare har därför valt att anordna sina egna event mellan mässorna, något som också gjort att många av mässorna förlorat lite av sin forna glans. Men LG tycks enligt färska uppgifter alltså överväga att gå mot strömmen och sägs planera att offentliggöra sitt flaggskepp G8 i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari. 

Väldigt lite är känt om telefonen

Det är naturligtvis svårt att verifiera huruvida uppgifterna – som kommer från källor till sajten Android Authority – verkligen stämmer. Men möjligen skulle det hela lustigt nog kunna vara ett sätt att skapa mer uppmärksamhet för sin lansering, just i kölvattnet av att så många nu väljer bort MWC som potentiell plattform för nya offentliggöranden. Väldigt lite är känt om den kommande enheten. Det har cirkulerat rykten om att telefonen ska ha LG:s Sound on Display-teknologi, som innebär att hela skärmen alstrar ljud snarare än en separat högtalare. Sannolikt kommer telefonen även att vara rustad med ett Snapdragon 855-chipp.

Februari i Barcelona

Mobilmässan MWC i Barcelona slår officiellt upp portarna den 25:e februari med presskonferenser och presentationer av nya mobiler traditionellt på söndagen innan, i år alltså den 24:e februari. Bland de stora kan vi räkna med att även till exempel Nokia, Sony och Samsung presenterar nya telefoner i samband med eller strax före mässan.

Källa