https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-ny-ipad-kan-presenteras-redan-i-mars
564848
Nyheter
Två nya modeller registrerade

Uppgifter: Ny Ipad kan presenteras redan i mars

Det cirkulerar nu många uppgifter som pekar på att det kan komma att presenteras en eller rent av två nya versioner av Apples surfplatta Ipad så snart som i mars. Och möjligen får någon eller båda även Face ID i stället för Touch ID.

Det är den franska sajten Consomac som ska tillskrivas äran för det senaste i raden av fynd som tyder på att en ny Ipad-lansering är nära förestående. De har nämligen hittat registreringar av nya Ipad-modeller som gjorts i den Eurasiska ekonomiska unionen. För den som inte har en aning om vad det är för union, så kan vi berätta att det handlar om ett fördjupat ekonomiskt samarbete mellan länderna Ryssland, Vitryssland, Armenien, Kirgizistan och Kazakstan. Modellregistreringar i specifika regioner brukar normalt sett göras just i samband med förestående lanseringar, något som alltså rimmar rätt väl med tidigare rykten om ett Apple-event i mars. 

Kan få Face ID

Det har inte förekommit särskilt många rykten kring de kommande Ipad-modellerna, annat än att de sannolikt skulle vara rustade med Face ID, det vill säga samma autentiseringsteknologi som Apple använder på Iphone X och som är baserad på ansiktsigenkänning. Huruvida Face ID ersätter Touch ID på en eller båda enheterna som registrerats är däremot oklart, liksom vilka specifikationer de kan tänkas bjuda på i övrigt. Eftersom det handlar om obekräftade uppgifter gör man bäst i att betrakta dem med en dos skepsis, även om produktregistreringen är en god indikation på att någonting åtminstone är på gång på Ipad-fronten under året.