Rekorden avlöser varandra

Uppgifter om förboknings-rekord för Note 8 även i USA

Kort efter att uppgifterna om förbokningsrekord för Galaxy Note 8 i hemlandet Sydkorea kom, så kommer nu uppgifter om att enheten även satt förbokningsrekord i USA.

Publicerad Uppdaterad

Alldeles häromdagen kom uppgifter om att Samsung har satt nytt förbokningsrekord i hemlandet Sydkorea med sin nyligen lanserade telefonmodell Galaxy Note 8. Inte mindre än 395 000 personer ska ha förbokat telefonen på bara två dygn, något som därmed med råge slagit det tidigare rekordet som föregångaren Note 7 satte med 380 000 förhandsbokningar på 13 dagar. Och nu tycks man även ha satt förbokningsrekord i USA, åtminstone om man får tro uppgifter från The Korea Herald, som i sin tur hänvisar till Samsung som källa. 

Inga siffror

Hur många exemplar som förhandsbokats i USA har man inte gått ut med, men det ska hur som helst handla om betydligt fler än antalet förbokningar av Galaxy Note 7. De flesta recensioner och omdömen kring telefonen har varit mycket positiva och den enda riktiga smolken i glädjebägaren så här långt har varit en viss kritik mot placeringen av fingeravtryckssensorn, något som alltså inte tycks ha avskräckt konsumenterna nämnvärt. Även i Indien rapporteras intresset för telefonen vara enormt. Där har hittills en bit över 250 000 personer förbokat ett exemplar. 

I Sverige är förbokningen sedan en tid öppen och telefonen släpps officiellt i butiker den 15 september, nu på fredag alltså.

Källa