https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-om-nya-smartklockan-watch-gt2e-fran-huawei
568412
Nyheter
Sportigt

Uppgifter om nya smartklockan Watch GT2e från Huawei

● BILDSPEL
Bilder och rykten har dykt upp med uppgifter om en ny smartklocka från Huawei.

Med en batteritid på 14 dagar och möjlighet att använda klockan med såväl Android-mobiler som med Iphone är det mycket som är sig likt. När Huawei lanserade Mate 30 i höstas släppte man även klockan Huawei Watch GT 2 och det vi ser nu är troligen en framförallt kosmetisk uppdatering av denna. 

Tre färger

De bilder som nu dykt upp visar en klocka med sportigt utseende och band i tre olika färger, svart, mintgrön och rött. Huawei använder operativsystemet RTOS i sina klockor och det är bland annat det som gör batteritiden så generöst tilltagen. Å andra sidan kan man nämna att apputbudet är mycket skralt och du har därför till exempel inget stöd för Spotify eller möjligheter att agera på aviseringar från telefonen. Däremot finns ett tydligt träningsfokus och som sagt väldigt bra batteritid jämfört med många av konkurrenterna. 

Enligt uppgifterna som publiceras på tyska sajten Winfuture men inte bekräftats av Huawei är Huawei Watch GT2e utrustad med en Amoled-skärm på 1,39 tum och en upplösning på 454 x 454 pixel, då på en skärm som är rund precis som tidigare.  

Vi räknar med att klockan lanseras officiellt samtidigt som P40-serien den 26 mars och då lär vi få veta mer detaljer.