1
1
https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-om-nya-videofunktioner-i-arets-iphone
570744
Nyheter
falskt
Videoinspelning får lite kärlek

Uppgifter om nya videofunktioner i årets Iphone

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/iphone_film.jpg?itok=zhVK6Ayr', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/iphone_film.jpg?itok=Fygux2VD', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/iphone_film.jpg', w: 950, h: 561, title: ' ' },]
Funktioner som tidigare bara funnits för fotografering ska nu kunna användas vid videoinspelning.

Årets Iphone-modeller kommer att få tre stycken nya kamerafunktioner som är gjorda specifikt för videoinspelning, om man ska tro Bloombergs Mark Gurman.

I Iphone 7 Plus som lanserades 2016 introducerades ett kameraläge för porträtt, där kameran de olika linserna för en effekt som låter personen befinns sig i fokus samtidigt  som bakgrunden görs suddig. I senare telefoner med Lidar-sensor har den används för detta ändamål. Porträttläget har dock bara gått att använda för vanlig fotografering, men i höst kommer det att kunna användas även för videoinspelningar. 

Andra nyheten är en form av filterfunktion som låter användaren kontrollera bland annat färger och högdagrar i sina inspelningar för att exempelvis ändra färgtemperaturer på hela eller delar av bilden. Artificiell intelligens ska hjälpa användaren med färgsättningarna och identifiera personer som objekt i filmerna för att kunna applicera en enhetlig färgskala i hela inspelningen.

Slutligen introduceras enligt uppgifterna videoformatet ProRes som kan beskrivas som videoversionen av ProRaw, där användaren kan ändra inspelningsinställningar i efterhand.

Ämnen