Sämre försäljning än väntat

Uppgifter säger att Iphone 14 Plus kan gå mot försäljningsfiasko

Till och med den nedlagda Iphone 13 Mini ska ha haft bättre förhandsbeställningar än Iphone 14 Plus.

Publicerad Uppdaterad

Redan innan Iphone 14-serien presenterades funderades det en hel del över ryktena om att Apple hade för avsikt att göra större skillnader på Pro-modellerna och de vanliga modellerna, och hur det skulle kunna påverka försäljningen av de lite mer undanskuffade icke-pro-modellerna.

Nu presenterar läckaren och analytikern Min-Chi Kuo vad han uppger är uppskattningar av förbeställningarna, och enligt honom har Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max klassificeringen ”neutralt" eller "bra" jämfört med förhandsbeställningarna av Iphone 13 Pro och Iphone 13 Pro Max. 

Däremot ska förbeställningarna för de billigare Iphone 14 och framför allt för Iphone 14 Plus vara allt annat än positiva. Enligt Kuo är de siffrorna till och med sämre än för tredje generationens Iphone SE och Iphone 13 Mini där Apple efter ett tag gick in och minskade produktionen. Den dåliga försäljningen av Iphone 13 Mini ska även ha varit en av orsakerna till att det aldrig kom någon Iphone 14 Mini.

Enligt Kuo kan siffrorna vara en indikation på att Apples strategi med de två modellerna är ett misslyckande, vilket skulle kunna resultera i att företaget minskar produktionen redan i november.

Källa