https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-samsungs-vikbara-galaxy-x-far-tre-skarmar
565213
Två på insidan och en på baksidan

Uppgifter: Samsungs vikbara Galaxy X får tre skärmar

OBS! Det här är en konceptbild som inte har något med läckan att göra.
Den vikbara telefon som Samsung jobbar på kommer inte att ha två, utan hela tre skärmar. Ja, det hävdar åtminstone källor till den ofta välunderrättade koreanska sajten The Bell.

Att Samsung har en vikbar telefon på gång är ingen hemlighet. När den kan tänkas offentliggöras är desto mer oklart, även om Samsung tidigare har sagt sig ha ambitionen att presentera enheten redan i år, men kanske får vi vänta till 2019. Förhandssnacket om telefonen har hittills handlat om en enhet med två skärmar och huruvida de ska vikas utåt eller inåt. Men enligt en läcka – som den koreanska affärspublikationen The Bell säger sig ha kommit över – så ska enheten snarare ha tre skärmar, något som gör att den kan användas både i ett surfplatte-läge samt i ett klassiskt smartphoneläge. 

”Som en bok”

Lösningen kan enklast besrivas med att enheten är ”som en bok” med två skärmar på insidan och en skärm på baksidan. De två skärmarna på insidan ska vara OLED-typ och 3,5 tum stora. TIllsammans utgör de i utvikt läge således en enhet som kan klassas som en mindre surfplatta. Stänger man ”boken” och går över i ”telefonläge” så får man istället använda skärmen på baksidan, som då också får antas vara 3,5 tum stor (eller liten, om man så vill). Eftersom det handlar om obekräftade uppgifter så gör man förstås bäst i att ta dem med en nypa salt, men The Bell har faktiskt ett hyfsat fint facit när det gäller läckor.