Nu är det den 19 augusti som gäller

USA ger Huawei respit – kan uppdatera telefoner i 90 dagar

Efter att den amerikanska regeringen häromdagen svartlistat Huawei, så väljer man nu att ge den kinesiska telekomjätten 90 dagars respit.

Publicerad Uppdaterad

Huaweis telefoner kan få Androiduppdateringar i ytterligare 90 dagar, det vill säga fram till den 19 augusti. Detta trots att den amerikanska regeringen har svartlistat bolaget och Google därmed dragit in Huaweis Androidlicens. Det meddelar den amerikanska regeringen, som hävdar att den extra tiden var nödvändig för att man ska kunna genomföra redan utlovade uppdateringar.

Huawei får samtidigt möjligheten att köpa amerikanska komponenter till sina nätverk under perioden, något som enligt USA:s handelsminister Wilbur Ross ska ge operatörer runt om i världen tid på sig att ”hitta alternativ”. Huawei får dock bara använda komponenterna i sina befintliga nät, och man får inte beställa komponenter till nya produkter.

Beskedet om svartlistningen igår var väntat, och även om Huawei har förberett sig på ett dylikt scenario så är många frågor kring framtiden för företagets produkter fortfarande obesvarade. Huawei har lovat att forsätta uppdatera och tillhandahålla ett säkert ekosystem för samtliga av sina befintliga telefonmodeller. 

Källa