Skruvarna kan dras åt ett snäpp ytterligare

USA överväger lagändring som försvårar för Huawei

Det förekommer inga tecken på att det amerikanska handelsembargot mot Huawei skulle vara på väg att lättas. Däremot har det nu dykt upp uppgifter om att man eventuellt vill skärpa åtstramningen.

Publicerad Uppdaterad

Ett nytt lagförslag i USA kan göra den redan tuffa sitationen för svartlistade Huawei ännu svårare. I dagsläget så får en komponent inte säljas till Huawei om den består av amerikanska delar till mer än 25 procent. Men den siffran skulle enligt förslaget ändras till bara 10 procent, vilket skulle kunna få enormt stora följder för den kinesiska elektronik- och telekomjätten.

Enligt uppgifter från sajten Mydrivers så ska Huawei redan ha vidtagit en del åtgärder i händelse av att lagförslaget blir verklighet. Man ska till exempel ha valt att låta sin chippdivision Hisilicon beställa 14-nanometerschipp från kinesiska SMIC snarare än taiwanesiska TSMC. När det gäller 7-nanometerschipp, det vill säga företagets toppchipset, så är man däremot även fortsättningsvis hänvisade till TSMC som leverantör. Men med en restriktion på maximalt 10 procent amerikanska delar så kan det alltså bli svårt för TSMC att fortsätta sälja chipp till Huawei. Kinesiska SMIC har i dagsläget inte möjligheten att tillverka 7-nanometerschipp. 

Källa