Inbakad i appen

Utmanar Prisjakt och Pricerunner – Klarna har startat tjänst för prisjämförelser

Den nya funktionen hittar du som en del i Klarnas app och den ska både hjälpa dig att hitta rätt produkt och till det lägsta priset.

Publicerad Uppdaterad

Det nya verktyget i Klarna-appen jämför varor i flera tusen webbutiker och låter användaren sortera fram produkter och filtrera baserat på olika egenskaper för att sedan hitta det bästa priset. Funktionen bygger på Pricerunners befintliga tjänst och är det första tydliga resultatet av att Klarna under förra året köpte Pricerunner.

Den nya funktionen ska enligt Klarna själva bli en viktig del i Klarnas affärsmodell men Pricerunner kommer fortsätta sin verksamhet och även fortsatt drivas vidare med den prisjämförelsesida de har idag. Verktyget i appen tillför ingen ny funktion jämfört med vad Pricerunner redan erbjuder idag, men att få prisjämförelser och sökfunktion integrerat direkt i Klarna-appen är något som enligt Klarna själva varit efterfrågat.

– Dagens lansering är för oss en viktig milstolpe i vår utveckling från ett betalningsnätverk till en enda shoppingdestination som täcker allt från inspiration, produktupptäckter, leveransspårning, digitala kvitton till sömlösa returer säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd för Klarna i ett uttalande.

Han och Klarna menar att den nya funktionen i appen fungerar som ett alternativ till Google och Amazon och ska vara en tillförlitlig startpunkt när konsumenter ska göra ett inköp. Det innebär också att Klarna hoppas prisjämförelseverktyget i appen ska öka trafiken och försäljningen hos de handlare som är anslutna till Klarna.

Det nya sök- och prisjämförelseverktyget lanserades i USA i oktober och släpps idag i Sverige, Danmark och Storbritannien, de länder där Pricerunner sedan tidigare varit aktiva. Klarna-appen finns både för Ios och Android.