Inte enbart för betatestare

Utrullningen av Android 10 till Galaxy Note 10-användare igång

Den som har en Galaxy Note 10 eller Note 10 Plus kan glädjas åt att utrullningen av den senaste versionen av Android redan är i full gång.

Publicerad Uppdaterad

Exakt när olika Samsungtelefoner får nya versioner av Android är sedan en tid tillbaka lite av en gissningslek. Samsung uppdaterar inte längre sina officiella releasescheman, och när det läcker ut dokument så går de inte riktigt att lita på. För en tid sedan kom till exempel uppgifter om att Samsung skulle förse sina Note 10-telefoner med Android 10 någon gång i januari. Nu har Note 10-användare i både USA och Europa trots det börjat få Android 10-uppdateringarna. För europeisk del så handlar det närmare bestämt om användare i Tyskland som är med i betaprogrammet för Samsungs One UI-gränssnitt, men Samsung förväntas rulla ut uppdateringen till fler användare i fler länder inom kort, åtminstone om man följer det mönster som man tidigare etablerat när det gäller Androiduppdateringar.

Ingen exakt tidsplan för Sverige

Vilket eller vilka länder som är näst på tur är svårt att veta och ingen information som Samsung delar med sig av. På Mobil har vi ännu inte fått Android 10-uppdateringen till de Note 10 och Note 10 Plus vi har. När Samsung nyligen rullade ut uppdateringen till S10 kom uppdateringen tidigare än aviserat eftersom Norden prioriterades upp i utrullningen tillförmån för en annan stor region när Samsung lade sitt uppdateringspussel. Hur det går denna gång återstår att se, men det ser alltså ut som om uppdateringen snart ska finnas tillgänglig även här i Sverige.

Källa