Hävdar att det handlar om få rapporter

Vag Samsung-kommentar till uppgifter om laddningsproblem med Note 8

Samsung har nu tagit bladet från munnen och kommenterat uppgifterna om att vissa Galaxy Note 8-enheter inte kan startas på nytt efter att man låtit dem ladda ur till noll procent och sedan laddat upp dem igen. Men kommentaren lämnar en hel del i övrigt att önska, menar många bedömare.

Publicerad Uppdaterad

”Vi tar mycket seriöst på rapporter av det här slaget, vi har bara mottagit ett fåtal rapporter som kan kopplas samman med problem kring laddningen och tyvärr kan vi inte kommentera saken ytterligare”. Så lyder det uttalande som Samsung i Tyskland nu kommit med. Bakgrunden är att flera Note 8-användare vittnat om att deras enheter låst sig och inte kan startas om efter att man låtit batterierna dra ur till noll procent och därefter laddat upp dem igen. Även Mobil-läsare har även hört av sig och bekräftat saken, men vittnar om att induktionsladdning däremot kan få igång en till synes ”död” enhet (även om det bör poängteras att vi inte har testat saken själva).  

Inga detaljer

Det hela verkar således vara kopplat till själva systemet för hantering av batteriladdningen. Samsungs kommentar ger dock inte mycket att gå på och någon lösning är ännu inte utlovad. Det är förstås känsligt för Samsung med eventuella batteriproblem, med tanke på förra årets enorma fiasko med Galaxy Note 7, en telefonmodell som till slut fick dras in och återkallas efter att den visat sig vara benägen att fatta eld och explodera. Laddningsproblemet med Note 8 är självfallet långt ifrån lika allvarligt. Dessutom är det – åtminstone så här långt – svårt att avgöra hur omfattande det faktiskt är.

Källa