1
1
https://www.mobil.se/nyheter/valve-lanserar-mobil-spelkonsol-for-pc-spel
570635
Nyheter
falskt
Från speltjänst till spelkonsol

Valve lanserar mobil spelkonsol för PC-spel

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/steamdeck.jpg?itok=8gxhjz3H', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/steamdeck.jpg?itok=3fHIKb2E', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/steamdeck.jpg', w: 1052, h: 620, title: ' ' },]
Tar sikte på Nintendo Switch och spelmobiler med möjligheten att spela PC-spel.

Att spela PC-spel på resande fot har tidigare krävt en kraftfull laptop. Nu tänker Valve, företaget som ligger bakom speltjänsten Steam, ändra på det med den mobila spelkonsolen Steam Deck. Konsolen kommer att ha en LCD-skärm på 7 tum med upplösningen 1280x800 och stöd för 60 Hz, 16 gigabyte arbetsminne och från 64 gigabyte upp till 512 gigabyte lagringsutrymme som ska gå att bygga ut med SD-minneskort. Batteriet påstås räcka till 2-8 timmars spelande.

Konsolen kommer att köra en ny version av Valves operativsystem Steam OS som baserar sig på Linux men som är gjort för att köra Windows-baserade spel. Valve säger dessutom att konsolen kommer att vara tillräckligt kraftfull för att kunna köra även tyngre spel än vad som brukar associeras med handhållna spelenheter.

Steam Deck kommer att börja levereras i december men kan förhandsbokas redan nu för 419 euro (64 gigabyte lagring), 549 euro (256 gigabyte) och 679 euro (512 gigabyte lagring.

Källa