Lyxmärket lever

Vertu är tillbaka – bjuder in till pressevent

Vertu är en mobiltillverkare som har gjort sig kända för exklusiva telefoner till riktigt höga priser.

Lyxmobiltillverkaren Vertu tycktes mer eller mindre försvinna från scenen efter att man tvingats sälja sin tillverkning i Storbritannien förra sommaren. Men nu visar varumärket livstecken, då man bjudit in till en presskonferens i Peking.

Publicerad Uppdaterad

Vertu var ursprungligen ett varumärke som tillhörde Nokia, och som producerade lyxigare versioner av företagets mobiltelefoner. Men efter att Nokia sålde verksamheten har varumärket kommit att byta ägare otaliga gånger, och kort efter att man fick till stånd ett samarbete med den kinesiska tillverkaren TCL så tycktes man dessutom få ge upp. Den tillverkning man hade i Storbritannien lades ned och det förekom uppgifter om en konkurs. 

”Live or die”

Men Vertu verkar inte ha givit upp helt och hållet. För nu har kinesisk techmedia fått inbjudningar till ett event i regi av Vertu i Peking, under parollen ”Live or die”. På inbjudan står det ”Handmade in England”, vilket tyder på att Vertus verksamhet i Storbritannien åter är på banan. Sannolikt är det en ny och extremt dyr telefon vi har att vänta oss. 

Källa